Werking

Hieronder beschrijven we kort het verloop van een normale chironamiddag. Bij speciale gebeurtenissen kan hier uiteraard van afgeweken worden. Speciale activiteiten kan u steeds terug vinden in de kalender. Ook wordt er extra info hieromtrent meegedeeld in de oink, onze Facebook- en Instagrampagina,  onze site en op briefjes die worden uitgedeeld.

Om 13u30 opent onze Chiro haar deuren. De leiding zal jullie met open armen ontvangen in de chiro. Op ons grasveld kan je een spelletje voetbal spelen, een beetje bijkletsen met je vrienden of vriendinnen, ...
Vanaf 14:00 verzamelen alle afdelingen samen in één grote halve cirkel, naar het chiroheem toe gericht. Belangrijke activiteiten in de toekomst worden meegedeeld en daarna is het tijd voor de spetterende opening. Hierin spelen een aantal leiders en leidsters een kort en grappig toneeltje, dat vaak is dit gebaseerd op de actualiteit.

Na de mededelingen en de spetterende opening, volgt een klein groepsspel. Dit is (meestal) een klassiek chirospel dat met de hele chiro samen gespeeld wordt, wat onze verbondenheid nog extra versterkt. 

Hierna verzamelen alle afdelingen bij hun leiding. Rugzakken worden in het lokaal gelegd en daarna starten alle groepen met hun fantastische activiteit.  Er worden doorheen het jaar heel wat verschillende soorten activiteiten gespeeld. Dit kan gaan van klassieke chirospelen, tot teambuildingsactiviteiten, een groot groepsspel of een zoektocht. Vaak spelen we ook bepaalde activiteiten op verplaatsing. We spelen vaak in het stad of op een een voetbalpleintje in de buurt. 
Je kan het zo gek niet bedenken, of wij voeren het uit. 
 

Om 16u eten we gezamenlijk, in onze eigen groep, ons vieruurtje op. De kinderen brengen zelf een tussendoortje mee. 

Voor de jongsten wordt na het vieruurtje een kwartier vrij spel voorzien. Tijdens dit moment kunnen de kinderen zich even vrij vermaken op het Kerelsplein. De leiding is steeds aanwezig bij de kinderen. 
Na dit vrij spel kunnen de groepen opnieuw aan de slag met hun activiteiten. 

De chirozondag eindigt, afhankelijk van de groep, op een ander tijdsdstip. Dit kan je Hier vinden.